Bu TunnelBear incelemesi içerisinde 2025 yılının en güncel bilgilerini toparladım. TunnelBear VPN ‘in önemli özelliklerini, fiyat bilgisini, artılarını ve eksilerini bu yazıda keşfedeceksiniz. Öyleyse okumaya devam edin.
25 milyonu aşkın kullanıcı internete Tunnel Bear ile güvenle bağlandı. %58 İNDİRİMLİ TunnelBear'ın fırsatları için linke tıklayın.
Son güncelleme: 30 Mart 2025
TunnelBear VPN 2011 yılında, Ryan Dochuk ve Daniel Kaldor tarafından kurulmuş Kanada merkezli bir VPN hizmet sağlayıcısıdır.
Şirket Kanada’da kurulmuşsa da 2018’de McAfee’ye satıldı. Burada önemli olan taraf McAfee’nin Amerikan standartları altında operasyon yürütmesi.
Tunnel Bear ‘ın benimsediği görüş “Herkes için basit gizlilik,” şeklinde. Şirketin en büyük vaadi çevrim içi gizliliği herkesin kullanabileceği bir arayüz ile teslim etmek.
Bununla birlikte VPN’in çıkan özellikleri ise şu şekilde sıralayabilirim:
Bu özelliklere aşağıda birer başlık açtım. Ancak buna geçmeden önce bu TunnelBear VPN in kapsamlı bir kritiğini yapmak istiyorum.
Öncelikle bu TunnelBear incelemesi ni elimden geldiğince şeffaf yürütmek istediğimi belirteyim. Bu başlıkta Tunnel Bear VPN hakkında soru işareti oluşturan bazı meselelere dikkatinizi çekeceğim.
VPN TunnelBear kayıt tutmama (no-log) politikası güttüğünü web sitesinde açıklamış. Öte yandan, Gizlilik Politikası sayfasına baktığınızda bazı bilgileri kaydediyor oluşları gözünüze çarpacaktır.
Ancak bu konuda fazla endişelenmenize gerek yok. Zira sistemlerini idame ettirmek için bu bilgilerin bazılarını tutmak zorundalar. Yine de şirketin Amerika’da faaliyet göstermesi nedeniyle bazı istihbarat anlaşmalarına tabi olduğunu belirteyim.
Diğer bir deyişle, Amerika diğer bazı ülkelerle elektronik istihbarat alışverişi yapmak isterse bazı bilgilerinizi Tunnel Bear’dan talep edebilir. Nihayetinde 13 farklı ülkeyle bilgilerinizi paylaşma gücünü elinde tuttuğunu söyleyebilirim.
Örneğin:
Bunların dışında DNS sorgulamalarınız ve IP adresiniz TunnelBear VPN ‘de genel itibarıyla güvendedir.
TunnelBear incelemesi yaparken benzer özelliklere sahip diğer VPN’lere bir göz atalım istedim. Bunun için aşağıya listelediğim VPN’leri inceleyebilir, genel anlamda bir fikir edinebilirsiniz.
Bu önerilen VPN’leri merak ediyorsanız, bu gönderide en iyi VPN‘ler ve onları nasıl derecelendirip sıraladığım hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
TunnelBear fiyat opsiyonları içerisinde üç farklı plan bulunuyor. Şimdilik yalnızca Visa, Mastercard ve AmericanExpress ile ödeme kabul ediyorlar. Küçük bir şaka olarak da bal dolu kavanozlarla ödeme yapabileceğinizi eklemişler.
Tunnel Bear ‘ı yakından tanıyıp ilk elden test etmeniz için sundukları bir plandır. Ne yazık ki TunnelBear VPN ücretsiz seçeneği 500 megabayta kadar kullanım hakkı sunuyor.
Öte yandan ufak bir de promosyonları da bulunuyor. Şirketin Twitter kampanyası dâhilinde atacağınız bir Twitt ile 1 GB ek kullanım hakkı elde edebiliyorsunuz!
Tunnel Bear ‘ın ücretli seçenekleri arasında kişisel kullanım için olan plandır. Bir yıllık abonelikte masrafınız aylık 3,33 dolara geliyor. Ancak hizmeti bir aylık kullanmak isterseniz vereceğiniz ücret 9,99 dolar.
Elbette her ücretli VPN’de olduğu gibi sınırsız kullanımdan yararlanabiliyorsunuz. Fakat Tunnel Bear ‘ı diğer VPN’lerden ayıran can alıcı özellik sınırsız cihazda kullanım hakkı sunması.
Takımlar için olan bu planda yukarıdaki ayrıcalıklardan birden çok kullanıcı için yararlanmanız mümkün. Bir hesap yöneticisiyle denetleyebileceğiniz Takım Planı’nda, faturalandırma ve yönetim işlerinizi daha kolay yürütebiliyorsunuz.
ÖZELLİK | DEĞERİ |
---|---|
Sıfır kayıt? | Evet, verileriniz ve kimliğiniz güvende |
Torrentler ile uyumlu mu? | Hayır |
Netflix | Hayır |
Çoklu Giriş Eklentisi | 5 eşzamanlı bağlantı |
Kapsanan ülkeler | 23+ |
Desteklenen işletim sistemleri | iOS, macOS, Windows, Android, Chrome |
Para İade Garantisi | N/A |
Protokoller | OpenVPN, IKEv2 |
Trafik Verileri | Sınırsız |
Şifreleme | Güçlü: AES 256 bits |
IP Adresleri | Açıklanmıyor |
Sunucular | Açıklanmıyor |
TunnelBear incelemesi nin bu kısmında, 2025 yılı için Tunnel Bear kullanma deneyimini çeşitli platformlar üzerinden yürüttüğüm testlerle ortaya koydum.
Ayı temalı VPN’imiz maalesef Netflix deneyiminde pek iyi sonuçlar çıkaramadı. Bunun sebebi, Netflix’in VPN bağlantıları konusunda çok sıkı bir politika izlemesi.
Ne yazık ki TunnelBear VPN ile yaptığım ilk Netflix bağlantısında güvenli bir bağlantı elde edemedim. Muhtemelen Netflix’in kara listeye aldığı IP’lerden birinden bağlanmaya çalıştığım için bu sonucu aldım.
Neyse ki GhostBear bu noktada imdadıma yetişti. Aşağıda daha detaylı açıklayacağım bu özellik ile (düşük hızlarda olsa da) Netflix Amerika’ya bağlanabildim.
İş torrente (P2p) geldiğinde durum biraz derinleşiyor. TunnelBear incelemesi için yaptığım testlerde indirme veya göndermeyi engelleyen bir durumla karşılaşmadım. Ancak bundan fazlası var.
Kişisel bilgilerimizin On Dört Göz ülkeleriyle paylaşılabileceği bilgisi mevcutken bu VPN ile torrent indirmenizi önermiyoruz. Özetle maksadınız P2P veri alışverişiyse, piyasada daha iyi VPN’ler olduğunu söyleyebilirim.
2018’den beri Çin hükûmeti ülke dâhilinde VPN kullanımına izin vermiyor. Fakat yukarıda adı geçen GhostBear özelliği ile Çin’de bağlantı gerçekleştirmeniz teorik olarak mümkün.
Gecikme hızının kritik önem arz ettiği oyunlara VPN ile bağlanmak ister istemez deneyiminizi kötü etkileyecektir. Doğal olarak bu VPN’in oyun performansı da pek farklı olmadı.
Özetle, Tunnel Bear oyun özelinde ortalama bir performans sergilediğini aktarabilirim.
Bu modu ekstra bir güvenlik özelliği olarak düşünebilirsiniz.
Bu mod açıkken herhangi bir sebepten dolayı internet bağlantınız kesilirse, VigilantBear bağlantınızı otomatik olarak askıya alıyor. Böylece cihazınız en savunmasız anlarında korumaya giriyor.
Yukarıda ufak bir girizgâh yaptığım bu özellik diğer VPN’lerde de sıkça karşımıza çıkan bir teknolojiyi kullanıyor.
Basitçe ifade etmek gerekirse, VPN sunucusuyla yaptığınız bağlantığı herhangi bir bağlantı gibi gösteriyor. Bu sayede VPN bağlantılarını engelleyen adreslere girebiliyorsunuz.
SplitBear ile hangi uygulamaların VPN sunucusuna bağlanacağını seçebiliyorsunuz. Bu sayede VPN bağlantısına ihtiyaç duymadığınız uygulamaları filtreleyip bağlantınızı hızlandırabilirsiniz.
Bu özellik şu anda Windows ve macOS’ta bulunmuyor.
Hangi sunucuya bağlanacağını kararlaştıramayan kullanıcılar için getirilmiş bir özelliktir. En yakın tünel seçeneği ile, anonimliğinizi korurken optimum hızlara erişebilirsiniz.
Doğru bir biçimde bağlanmadığınız takdirde halka açık Wi-Fi’lar aşırı derecede tehlikeli yerlerdir. Bear’ın desteklediği bir diğer teknoloji sayesinde bu tür ağlara güvenle bağlanabilirsiniz.
TunnelBear incelemesi için VPN’in Windows yazılımı üzerinde birkaç test yürüttüm. Çıkardığım ilk sonuç, uygulamanın oldukça kolay kullanıldığıydı.
Uygulamanın arayüzü son derece sade. Sitelerinde de belirttikleri gibi herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir sistem tasarlamayı başarmışlar. Ayrıca kişisel bir eleştiri olarak temalarındaki ayı estetiğini hayli beğendiğimi not düşeyim.
Uygulamanın ayarlar sekmesi de oldukça sade ve basit kullanımıyla dikkat çekiyor. Ayarlar sekmesinden yukarıda listelediğim özellikleri kolaylıkla açıp kapatabiliyor, yazılımı kişisel tercihlerinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
Bu linkten TunnelBear indir ebilirsiniz.
Tunnel Bear, Windows’un yanında MacOS, Android ve iOS işletim sistemlerinde de çalışabiliyor.
Fakat maalesef, akıllı televizyonlar veya PlayStation, Xbox gibi oyun konsolları için henüz bir yazılımları mevcut değil.
Bağlantı hızı hiç kuşkusuz VPN deneyiminin en önemli değişkenlerindendir. Dolayısıyla TunnelBear incelemesi için Tunnel Bear’ın performansını somut bir şekilde ortaya koyabilmek adına bazı hız testleri yürüttüm.
Sonuçlara geçmeden önce bu rakamların bir çok etkene bağlı olarak değişebileceğini belirteyim. VPN sunucusuyla aranızdaki mesafe, sunucuya bağlı cihazların toplam sayısı ve internet servis sağlayıcınızın kapasitesi bu sonuçları etkileyebilir.
Bu sonuçlar ortadayken piyasada daha hızlı VPN’ler bulabileceğinizi söylemem şart. Bağlantı hızını ciddiye alan okurlarım için ExpressVPN‘i gözüm kapalı önerebilirim.
Çevrim içi güvenliğimiz için kullandığımız VPN’in DNS sızdırmıyor olması şart. Ben de TunnelBear VPN’i bu konuda test etmek adına IPleak.net adresinden birkaç test yürüttüm.
Binlerce sunucusu olması dolayısıyla hepsini tek tek deneyemedim. Ancak bağlandığım dört farklı ülkenin sunucularında herhangi bir sızıntıyla karşılaşmadım.
Öte yandan, uzun zamandır ExpressVPN müşterisi olduğumdan daha çok veri toplama fırsatım oldu ve bugüne kadar tek sızıntıyla karşılaşmadım. Güvenliğini garantiye almak okurlarımı bu linke davet edeceğim.
TunnelBear incelemesi için VPN’in müşteri hizmetleri tarafını bazı test vakaları kurgulayarak değerlendirdim.
Öncelikle bir sorununuz olduğunda kolayca muhatap bulamadığınızı söyleyeyim. Her türlü sorununuz için öncelikle yardım sayfasını ziyaret etmeniz isteniyor.
Sorununuzu buradaki yönergeler ile çözemezseniz müşteri desteği sayfasına gidebilirsiniz. Sorularınıza 48 saat içerisinde yanıt vermeyi hedefleyen bir ekipleri mevcut.
Ben sınırsız paket müşterisi olduğum için gerçekten de 48 saat için yanıt verdiler. Gelgelelim şirketin canlı sohbet veya telefon desteği bulunmuyor.
TunnelBear nedir sorusunu aslında uzun zamandır alıyorum. Bu durum rakiplerinden farklı olarak adında VPN geçmediği için olabilir.
Kısacası Tunnel Bear, sanal konumunuzu değiştirmeye yarayayan bir VPN (Sanal Özel Ağ) hizmetidir.
Tunnel Bear, Amerika’da bir tüzel kişiliğe sahip olup tamamen güvenilir bir şirketin ürünüdür.
Bear’ın en çok önem verdiği konulardan biri kullanım kolaylığıdır. Tek yapanız gereken bu linki takip edip uygulamayı indirmek ve kullanmaya başlamak.
TunnelBear incelemesi nin sonuna geldik. Bu yazıda size TunnelBear VPN ‘in öne çıkan niteliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini şeffaf bir biçimde aktarmaya çalıştım.
Bu incelemede asıl amacım Tunnel Bear deneyimini ana hatlarıyla ele almaktı. Yani Netflix, torrent, oyun deneyimi gibi farklı perspektiflerden uygulamayı denedim. Hız ve DNS sızıntı testleri yürütüp genel bir kanıya vardım.
Nihayetinde Tunnel Bear’ın ortalama bir VPN olduğu sonucuna ulaştım. Genel kullanım için yeterli görünse de bu VPN’den fazla bir şey beklemeyin. Verdiğiniz paranın hakkını bütünüyle karşılayan ExpressVPN gizlilik ve güvenlikten ne istediğini bilen okurlarım için çok daha iyi bir seçenek.
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Bir başka incelemede görüşmek dileğiyle… Gizli ve güvende kalın!