PrivateVPN İnceleme 2024
Private, 2009 yılında İsveçliler tarafından kurulmuş bir VPN programıdır. Piyasanın liderlerinden olmasa da göze çarpan özellikleriyle güvenli ve güvenilir bir anonim VPN hizmeti sunuyor. Ayrıca büyük ülkelerde hızlı sunucular sağlıyor. Yani, coğrafi konum engelini kaldırabilirsiniz: sosyal medya veya film siteleri. Ek olarak, PrivateVPN’le iz bırakmadan torrent indirebilirsiniz. Haydi şimdi detaylı bir şekilde PrivateVPN’i inceleyelim.
Son güncelleme: 6 Ekim 2024
PrivateVPN, gizlilik ve daha fazlası
Bu PrivateVPN incelemesini uzun zamandır yapmayı düşünüyordum. Ama gizlilikveguvenlik.com için yazacağım o kadar fazla inceleme var ki yazmak için daha fazla ele ihtiyacım var… Ama onlar benle iletişime geçti ve ben de kendimi yazmak zorunda hissettim, sonunda…
İlk olarak, şirketin merkezinin bulunduğu İsveç hakkında birkaç cümle. İsveç, on dört göz ülkeden biri olduğu için (ABD ve Birleşik Krallık tarafından kurulan istihbarat örgütü) gizlilik adına pek iyi bir şey değil.
Ancak, VPN sağlayıcısının gizlilik politikası gayet açık: Sert bir kayıt tutmama politikası öneriyorlar. Ayrıca, servisleri çevrimiçinde her zaman anonim kalmanızı sağlayacaklarını garantiliyor. Yani, gerçekten interneti anonim bir şekilde gezebilirsiniz. Hem de tüm cihazlarınızda. Çünkü, PrivateVPN Windows, Mac, Android ve iOS’de yerel uygulamalar fırsatı sunuyor ve 6 eş zamanlı bağlantı fırsatı da.
80 sunucu ve 52 ülkeyi kapsadığı için en meşhur engelli sitelere girebilirsiniz. Bunların arasında: Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri. Dahası da, premium servisleri kullanıcılarının HD kalitesinde film izlemesini ve torrent indirmesini sağlıyor.
Paketler ve fiyatlar
Tüm özellikleri kapsayan sadece bir paket var ve siz ne kadar süre abone olabileceğinizi seçebilirsiniz: 1 ay, 3 ay veya 1 yıl. Yukarıdaki ekran görüntüsünden gördüğünüz gibi İsveç markası olan bu VPN’in fiyatı çok makul. Şu anda %25 indirim sağlayan bir promosyon var. Bu yüzden çok iyi bir fiyat alabilirsiniz, bir aylık aboneliğe bile. (bir yıllık aboneliğe ExpressVPN ile fiyata alabilirsiniz – servisleri pek karşılaştırılabilir olmasa bile)
Ayrıca bu fiyata 6 çoklu bağlantı özelliğini kullanabileceğinizi de unutmayın. Yani, bütün cihazlarınızı koruyabilir ya da bağlantınızı ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Eğer bağlantınızı paylaşırsanız fiyatınızı da paylaşabilirsiniz!
Dahası da, Private’ı denemenin 2 yolu vardır: Bir günlük bedava deneme sürümüyle veya 30 günlük para iade garantisi ile. Eğer deneme sürümü için hediye kodundan yaralanmak istiyorsanız, onların sitesinde iletişime geçmeniz gerekiyor.
Private VPN için özet tablosu
ÖZELLİK | DEĞERİ |
---|---|
Sıfır kayıt? | Evet, verileriniz ve kimliğiniz güvende |
Torrentler ile uyumlu mu? | Evet |
Netflix | US, UK, BR, MX, AU, ES, SE |
Çoklu Giriş Eklentisi | 10 eşzamanlı bağlantı |
Kapsanan ülkeler | 63+ |
Desteklenen işletim sistemleri | |
Para İade Garantisi | 30 Gün |
Protokoller | OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec |
Trafik Verileri | Sınırsız |
Şifreleme | Güçlü: AES 256 bits |
IP Adresleri | Açıklanmıyor |
Sunucular | 200+ |
Detaylı bir şekilde PrivateVPN
İki arayüz: Basit veya gelişmiş
Birçok VPN inceledim. Ama böyle bir şeyi daha önce hiç görmedim. Genellikle, bir küçültülmüş arayüz bir de tamamlanmış arayüz olurdu. Ama Private, iki farklı ve tam arayüz sunuyor. İlki, rahat kullanıcılar için sunucu seçme ve bağlanma butonu sunuyor. Basit ama etkili ve gerçek bir yazılım olduğunu hissediyorsunuz, bir parçacık (widget)olmadığını.
Eğer sağ köşede bulunan Gelişmiş (Advanced) düğmesine tıklarsanız diğer arayüze ulaşabilirsiniz. Ön panoda (Dashboard) sunucu konumunu ve protokolü seçebilirsiniz. Bu VPN birkaç protokol seçeneği sunsa da ben her zaman OpenVPN protokolünü öneriyorum. Çünkü en iyi hızı korumayı sunuyor.
Bu arayüzle Ayarlar sekmesine ulaşıp programı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi ayarlar kısıtlı. Açıp kapayabileceğiniz sadece 3 ayar var: Programın bilgisayar açılınca başlaması, açılınca bağlanma ve otomatik yeniden bağlanma. Merak edip dil seçeneğine tıkladım… Sadece İngilizce vardı. Sanırım gelecekteki güncellemeler için hazırlamışlar.
Son olarak, sonuncu sekme Bağlantı Gardı (Connection Guard) isimli bir sekme. Bu sekmede bağlantınızın güvenliğini içeren özellikler bulacaksınız. Gizliliğinizin en iyi bir şekilde korunması için bu üç özellik varsayılan bir şekilde etkin hale getirilmiştir: IPv6 sızıntı koruması, DNS sızıntı koruması ve Acil Anahtarı (Kill Switch).
PrivateVPN Netflix ile çalışıyor mu?
Evet! Amerikan Netflix’i izlemek için veya yurt dışından Türk televizyonu izlemek için VPN arıyorsanız bu VPN sizin için olabilir! Dediğim gibi, PrivateVPN Netflix’e özel hazırlanmış VPN servisi sunuyor. Bu konu hakkında yalan da söylemiyorlar! Hangi VPN sunucularının Netflix engelini kaldırabileceğini ve favori programlarınızı izleyebileceğinizi öğrenmek için sitelerini ziyaret edin.
Ben bu PrivateVPN incelemesini yazarken bütün bu sunucular uygundu:
- ABD – Buffalo
- ABD – New York City
- ABD – Los Angeles
- Kanada – Toronto
- Birleşik Krallık – Londra 1
- Birleşik Krallık – Londra 2
- Fransa – Paris
- Danimarka – Kopenhag
- Finlandiya – Helsinki
- Almanya – Frankfurt 1
- Norveç – Oslo
- Polonya – Varşova
- İsveç – Kista
- İsveç – Stockholm
- İsviçre – Zürih
- Hollanda – Amsterdam 1
PrivateVPN BBC iPlayer ile çalışıyor mu?
Hayır. İngiltere’de bulunan iki sunucularını da denedim ve ikisi de bana BBC içeriğine erişim vermedi… Bu yüzden, BBC iPlayer izlemek istiyorsanız başka bir VPN bakın.
Torrent
Bu VPN torrent dostudur! Dahası da, diğer programlarda olmayan istediğiniz sunucu seçme özelliği de var. Ancak, ben kullanıcılarının gizliliğine saygı duyan bir ülkeyi seçmenizi öneririm, İsveç gibi.
Ayrıca, daha önce söylediğim gibi, bu Sanal Özel Ağ sağlayıcısının sert bir kayıt tutmama politikası var. Yani gerçekten anonim bir şekilde torrent indirebilirsiniz.
Acil Anahtarı (Kill Switch)
Asla Acil Anahtarsız torrent indirmemelisiniz! Bu yüzden bu özellik programda var ve hatta varsayılan şekilde etkin.
Acil Anahtarının ne olduğunu bilmiyorsanız size küçük bir hatırlatma: VPN bağlantınızın kesildiği anda bütün internet trafiğinizi engelleyen bir özellik ve bu özellik Windows kullanırken artık neredeyse zorunlu. Çünkü IP adresiniz sizi VPN’e yeniden bağlar. Böylece bilmeden IP adresiniz açık bir şekilde indirme yaparsınız. Telif atacak insanlar da sinsi bir şekilde köşede sizi bekler.
DNS sızıntı koruması
Bu VPN, DNS sızıntılarına karşı etkili bir koruma sunar. Hem Ipv4 hem de IPv6 protokolleri için. Yani bütün isteklerinizin VPN tünelinden geçmesinden emin olabilirsiniz. Hem de gizliliğiniz güvenli bir şekilde.
Port açma (Port forwarding)
Eğer ihtiyacınız olursa, port açma desteklidir. Ancak, sunucu listesine bakmanız lazım veya onlarla iletişime geçip hangi sunucuların uygun olup olmadığını sormanız lazım.
VPN kurulum servisi
Aslında tam olarak bir özellik olmasa da uzaktan kurulum servisinden bahsetmem lazım. Bildiğim kadarıyla böyle bir servisi sunan ilk VPN sağlayıcısı. Yani, kurulumda zorlanıyorsanız VPN’i teknisyenlerden biri sizin için indirebilir! Bağlantınızı teknolojiden çok anlamayan insanlarla paylaşıyorsanız, büyükbaba veya büyükanneniz gibi, baya yardımcı olabilir.
Diğer PrivateVPN uygulamaları
Windows yazılımlarının dışında, bu tek-tık-kurulumlu VPN diğer popüler platformlar için de uygulama seçeneği sunuyor: Mac, Android ve iOS. Ayrıca tasarımlar birbirine çok benziyor. Bu yüzden birinden diğerine rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.
PrivateVPN için sonuç
Private, kesinlikle iyi bir servis ile ciddi bir VPN sağlayıcısı. Gizliliğini korumak isteyen, video izlemek isteyen ve torrent indirmek isteyen her kullanıcı için uygun. Paketlerin fiyatı baya makul ve 6 eş zamanlı bağlantı şansınız da var. Bu da çoğunun sunduğu seçenekten daha iyi bir seçenek.