Herkese merhabalar. Bugün adından en fazla söz ettiren VPN uygulamalarından birisinin detaylı incelemesi ile karşınızda olacağım. Evet, bugün NordVPN incelemesi yapacağım. Hem biraz daha detaylandıracağım hem de en güncel bilgileri paylaşacağım. Hadi başlayalım.
NordVPN, yüksek performansı, kolay kullanımı ve çok uygun fiyatlarıyla küresel çapta yüksek müşteri yelpazesine sahip. Eğer memnun kalmazsanız 30 gün içinde tüm paranız iade. Hem de hiç bir koşul olmadan!
Son güncelleme: 15 Kasım 2024
NordVPN incelememin ilk kısmında öncelikle ürün hakkında çok genel bir bilgi vermek istiyorum. İlk olarak 2012 yılında piyasaya çıkan uygulama Panama merkezli Nord Güvenlik şirketi tarafından geliştirilmiştir. Firma bu uygulama üzerinden kullanıcılarına güvenli bir internet bağlantısı sunarak küresel çapta her türlü içeriğe ulaşabilmelerini hedeflemektedir.
Hem kişisel kullanım için hem de ticari firma kullanımlarına uygun olarak üretilen versiyonları ile geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Ayrıca piyasada yaygın olarak kullanılan değişik cihaz ve işletim sistemlerinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.
En fazla sayıda kullanıcıya sahip bir kaç VPN uygulamasından biri olan ürünün başlıca özellikleri şunlardır:
Nord VPN incelememiz kapsamında ilk önce sizlere ürünün kullanım paketlerine ait fiyat ve ödeme seçenekleri hakkında bilgiler vermek istedim. Çünkü bu uygulamanın en öne çıktığı konu bu. Yani uygulama performansı en yüksek en ucuz VPN olarak biliniyor. Dolayısıyla öncelikle bu konuyu ele almak istedim.
Güncel NordVPN incelememiz esnasında ürünün kullanım paketleri konusunda herhangi bir değişiklik olmadığını gördüm. Yani uygulama 1 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık dönemler üzerinden 3 adet paket ile kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor.
Ayrıca uygulama 30 gün içerisinde memnun kalmayan kullanıcılarına paranın tamamını iade ederek koşulsuz iptal şansını veriyor. Yani uygulamayı 30 gün boyunca hiç bir kayıp riski olmadan tam versiyon halinde deneyebiliyorsunuz.
Daha önceden de belirttiğim gibi NordVPN fiyat konusunda bayağı iddialı. Zaten uygulama bu konuda da bir ün yapmış. Dolayısıyla piyasadaki en ucuz iyi VPN olarak biliniyor.
Bununla beraber VPNNord kullanıcılarına zaman zaman kullanabilecekleri indirim kuponları da veriyor. Uygulamanın kuponlarını takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Nord VPN incelememin bu kısmında, hem bir bakışta özellikleri görebilmeniz hem de diğer ürünlerle kolayca karşılaştırabilmeniz için özet tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum:
ÖZELLİK | DEĞERİ |
---|---|
Sıfır kayıt? | Evet, verileriniz ve kimliğiniz güvende |
Torrentler ile uyumlu mu? | Evet |
Netflix | US, UK, CA, AU, DE, FR |
Çoklu Giriş Eklentisi | 6 eşzamanlı bağlantı |
Kapsanan ülkeler | 60+ |
Desteklenen işletim sistemleri | Windows, macOS, Linux, Android, iOS |
Para İade Garantisi | 30 Gün |
Protokoller | WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec |
Trafik Verileri | Sınırsız |
Şifreleme | Güçlü: AES 256 bits |
IP Adresleri | Açıklanmıyor |
Sunucular | 5.601+ |
NordVPN incelememin bu kısmında merak edilen bazı kullanım özelliklerinden bahsedeceğim. Sonrasında ise daha detaylı teknik özellikler ile ilgili bilgiler vereceğim.
Netflix erişimi ve stabil bir kullanım açısından uygulama gayet iyi. Hatta en iyi VPN’lerden biri. Çünkü uygulamanın hem erişim kapasitesi hem de bağlantı hızı keyifli bir Netflix seyri için son derece yeterli. Yani ABD’den Japonya’ya ve Avrupa’ya tüm Netflix yayınlarını rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Nord VPN incelememin bu kısmında baktığım iki konu oldu. Torrent uyumu ve P2P. Uygulama her ikisinde de tam not aldı. Çünkü uygulamanın özel P2P sunucuları mevcut (Yaklaşık 46 ülkede 4600 civarı). Dolayısıyla uygulama Torrent konusunda oldukça iddialı.
Bununla beraber dikkatimi çeken iyi özelliklerden biri de şu oldu. Uygulama size sunucu seçerken yönlendirmeler yaparak size en uygun sunucuyu öneriyor. Yani hem özel hem de en uygun sunucu üzerinden bağlanıp Torrent deneyiminizi en iyi seviyeye taşımış oluyorsunuz. Ancak şunu da size yine burada belirtmek istiyorum.
Bazen siz manuel denemelerle uygulamanın önerdiği sunuculardan daha yüksek hıza sahip sunucular bulabiliyorsunuz. Yani önerilen sunucularla sınırlı kalmayın ve manuel olarak da deneyin.
Aslında bu konunun tam bir garantisi olamaz. Çünkü ülkeler zaman içerisinde yeni kanun ve kurallarla değişik uygulamalara gidebiliyorlar. Ve Çin internet konusunda en sıkı ülkelerden biri. Bu nedenle ben şu anki güncel durumu size bildireceğim. Mevcut durum itibariyle uygulamayı Çin’de stabil bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Ama ufak bir püf noktası vereyim size. Çin’e gitmeden önce mutlaka cihazınıza indirmiş ve kurmuş olun. Çünkü gittikten sonra uygulama indiremeyebilirsiniz.
Son zamanlarda oyun dünyasına çok sağlam giren bir ülke olarak Türkiye’de en fazla merak edilen konu bu olabilir. Artık video oyunları yerellikten tamamen çıktı ve tek başına oyun oynamak artık hiç kimse için heyecan verici değil. Gençler dünya çapında değişik birlikteliklerle ülkeler arası oyun deneyimleri istiyor. Ve bunların başında gelen ülkelerden biri de Türkiye.
Geniş çaplı ve etkileşimli oyun deneyimi açısından en kilit faktörler bağlantı hızı ve ping süresi. Bağlantı hızı ne kadar yüksekse ve ping süresi ne kadar düşükse oyun için o kadar iyi oluyor. Uygulama bu konuda en iyi VPN hizmeti değil. Ama yine piyasadaki en iyilerden biri.
Öncelikle biraz genel bilgi vereyim. Normal seviyede akıcı bir oyun deneyimi için ping süresinin 60-70 ms’den az olması gerekiyor. Bu değer yakın sunucular için hiçbir sıkıntı olmuyor. Ancak uzak sunucular için bazen 200’lü rakamlara ulaşabiliyor.
Yani çok uzak sunucular için problem yaşama ihtimali var. Ben size şöyle genel bir örnek vereyim; durumun aslında kötü olmadığını anlayın. Türkiye’den ABD’deki bir arkadaşınızla akıcı bir şekilde oyun oynayabiliyorsunuz.
Şimdi geldik kullanıcıların sıklıkla odaklandığı uygulama özelliklerine. Dijital konularda detaylar özellikle önemlidir. Bu nedenle günümüz tüketici insanı bir ürünü tercih ederken özellikle ince düşünülmüş kullanışlı özelliklere dikkat ediyor. İşte bu özelliklerden en öne çıkanlar:
Uygulamnın sahip olduğu şifreleme algoritması ve kullandığı protokoller askeri seviyelerde güvenlik sağlıyor. Şifreleme altyapısı olarak AES-256-GCM ve 4090-bit DH anahtarına sahip olan uygulama OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IPSec/IKEv2 ve IPSec/L2TP protokolleri ile bunu gayet iyi şekilde destekliyor. Ayrıca WireGuard özelliklerini de bünyesinde bulunduruyor.
Bu özellik de uygulamayı emsalleri arasında bir adım öne çıkarıyor. Çünkü bu özellik kapsamında uygulama kullanıcılarının hiçbir kişisel, teknik veya kullanım bilgisine erişemiyor, kaydetmiyor ve saklamıyor. Yani şirketin bünyesindeki çalışanlar da dahil olmak üzere sizin bilgilerinize sizin haricinizde kimse ulaşamıyor .
Güvenliğini ispatlamak maksadıyla uygulama üçüncü taraf kurumlara bağımsız bir şekilde denetimlerini yaptırıyor. Dolayısıyla kullanıcılar bu konuda ilave bir güvence de almış oluyorlar. Bu özellik piyasada sayılı bir kaç üründe bulunmakta.
Nord VPN incelemem sırasında görüğüm güzel bir özellik de virüs koruma fonksiyonu. Yani uygulama sağladığı güvenliğe artı bir güvenlik kapısı daha koyuyor.
Uygulama, kullanıcılarına reklâm göndermek isteyebilecek veya bilgilerini izleyip kötü amaçlı olarak kullanabilecek hiç bir kişi veya kuruma izin vermiyor, onları engelliyor. İşte kullanıcıların çok seveceği bir özellik daha.
Uygulama 60’dan fazla ülkede sahip olduğu 5000’in üzerindeki yüksek performanslı sunucu sayısı ile kullanıcılarına dünyanın her yerindeki içeriklere erişim imkânı verirken yüksek hızlı olarak ve istikrarlı bir şekilde bağlanabilme deneyimi sunuyor.
NordPass‘ın uygulaması bir güvenlik önlemi daha ekliyor. Sahip olduğunuz platformlar arası işlem yaparken kullanıcılarına şifre yönetimi imkânı veriyor.
Tüm alınan güvenlik ve gizlilik önlemlerine rağmen olası bir veri ihlaline karşı veri ihlal tarayıcısını devamlı tetikte tutuyor.
Uygulama, NordLocker üzerinden tam paketi alan kullanıcılarına 1TB kapasitede bir bulut depolama imkânı sunuyor. Hem de kripto ile tam güvende!
Bu konu zaten çok teknik bir konu değil. Yani uygulamayı kullanmaya başladığınız andan itibaren çok net görebileceğiniz bir husus.
Kullanım açısından gayet iyi not alan arayüz son derece basit ve sade. Ama bir o kadar da fonksiyonel ve pratik. Gerek menü yapılanması gerekse fonksiyonlar arası mantık örgüsü bulmak istediğinizi kolayca ve hızlıca bulmanıza imkan veriyor.
Uygulama kullanıcılarının rahatı için 3 seviyeli bir ayarlar yapısı geliştirmiş:
Firma Windows için geliştirdiği kolaylıkları diğer uygulamalar için de düşünmüş. Yani macOS, Linux, Android veya IOS kullanıcısı da olsanız söz konusu kullanım kolaylığından faydalanabiliyorsunuz.
Farklılık olarak ise sadece şunu söyleyebilirim. Mobil uygulamalarda sunucu seçimi daha basit ve kolayca kaydırarak seçebiliyorsunuz. Onun dışında tüm fonksiyonlar aynı.
Bu kısımda sizlere önemli noktalarla ilgili gerçek test sonuçları ile ilgili bilgiler vereceğim. Böylece aklınızda uyanan bazı soruların cevabını daha somut bir şekilde verebileceğim kanaatindeyim.
Piyasadaki bir çok ürüne göre yine iyi seviyelerde olmasına karşın uygulamanın bağlantı hızı konusunda kullanabileceğiniz en iyi ürün olmadığını daha önce de belirtmiştim.
Özellikle oyun ve streaming yayın sırasında önemli olan bu özellik bağlandığınız sunucun mesafesine bağlıdır. Test sonuçları bize göstermiştir ki, ABD ve Avustralya gibi Türkiye ile uzun mesafede olan sunucularda %70’lere varan bir yavaşlama olabiliyor.
Daha önceden de dediğim gibi uygulama size en uygun sunucuyu bulma konusunda da yardım ediyor. Ancak tecrübeler doğrultusunda söyleyebilirim ki, manuel olarak değişik sunucuları denemekte fayda var. Şöyle ki, değişik sunucular manuel olarak denenerek %30 lara varan bir değer elde edilebiliyor.
Ancak bu durum bazen sinir bozucu olabiliyor ve kullanıcıların keyfini kaçırabiliyor.
DNS sızıntısı bilgi güvenliği açısında kritik öneme sahip bir özelliktir. Çünkü eğer kullanım esnasında VPN bağlantınız kesilirse o zaman bilgileriniz korumasız kalır. İşte DNS sızıntı koruması burada devreye giren bir güvenlik anahtarı.
Çünkü siz internet kullanırken VPN bağlantınız kesilirse DNS sızıntı koruması internet bağlantınızı da tamamen kesiyor. Böylece bilgilerinizin normal yollardan dijital ortama sızma tehlikesi ortadan kalkıyor.
NordVPN incelemesi kapsamında yapılan testler bana göstermiştir ki uygulamanın DNS sızıntı koruması çok iyi. Gerçekten testlerde bu korumanın çok iyi çalıştığı ve hiç bilgi sızdırmadığı görülmüştür.
Diğer bir konu da Torrent. Nord VPN incelemem esnasında gördüm ki uygulama bu konuyu özel P2P sunucuları vasıtasıyla en iyi düzeye getirmiş. Çünkü bu sunucular üzerinden Torrent yaptığınızda hız daha yüksek olacak ve deneyiminiz daha keyifli hale gelecektir.
Firma sadece satış öncesi değil satış sonrasında da müşterileri odaklı yaklaşımını bırakmayan bir çizgide. Hem gerekli teknik altyapı hem de çalışanları açısından çok iyi bir müşteri desteğine sahip.
Altyapı açısından uygulamanın 7/24 canlı sohbet desteği var. Ayrıca ticket sistemi ile de kullanıcıların karşılaştıkları sorunlar veya ilave taleplerine hızlı ve doğru dönüşler yapıyor. Hatta bünyesinde bulunan bilgi ve tecrübeler ışığında hazırlanmış detaylı bir Sık Sorulan Sorular bölümü ile müşteri desteğinin büyük bir kısmını burada karşılayacak kapasitede.
Bununla beraber şunu da söylemek istiyorum ki, müşteri hizmetleri departmanında çalışan kişiler çok ilgili ve çözüm odaklı. Yani bu uygulamayı satın aldıktan sonra herhangi bir problemle karşılaşırsam beni ciddiyetle dinleyip profesyonel bir şekilde doğru çözümler sunacak insanlar olur mu diye endişe duymanıza gerek yok.
Bu kısımda öne çıkan diğer bazı VPN uygulamalarıyla karşılaştırma yapmak istiyorum. Çünkü her kullanıcı kendi tercihleri ve kullanım amaçları doğrultusunda ince farklılıklara bakıp ona göre karar vermek istiyor. Bazıları güvenliğin bir adım önde olmasını isterken bazıları için hız daha önemli. Buradaki karşılaştırmanın amacı çok küçük farklarla da olsa diğerlerine göre bir adım önde olan özellikleri sizinle paylaşmak olacak.
Şu an kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ürün olması açısından öncelikle uygulamayı ExpressVPN ile karşılaştırmak istiyorum.
İncelememiz kapsamında uygulamayı kıyasladığımızda güvenlik, uyumluluk ve kullanım kolaylığı ve fiyat konularında daha önde olduğunu görüyoruz. Ancak küresel erişim kapsamı ve bağlantı hızı gibi kilit konularda ExpressVPN uygulamasının notu daha iyi.
Dolayısıyla fiyat konusu sizin için çok sıkıntı olmayacaksa benim size tavsiyem ExpressVPN olacaktır. Daha fazla detaylı bir inceleme isterseniz sitemizdeki ExpressVPN detaylı incelemesini okuyabilirsiniz.
Ayrıca iki uygulama arasında daha detaylı bir karşılaştırma için buraya tıklayabilirsiniz.
İkinci olarak yine adından en fazla söz ettiren diğer bir VPN olan StrongVPN ile karşılaştırma yapmak istiyorum.
Böylesi bir karşılaştırmada uygulamanın yine güvenlik konusunda daha iyi olduğunu görüyorum. Ancak StrongVPN bağlantı hızı konusunda daha iyi. Diğer konularda ise hemen hemen eşit seviyelerde diyebiliriz. Dolayısıyla hız konusunda titiz olan okuyucularıma tavsiyem StrongVPN olacaktır. Bu VPN ile ilgili de eğer daha detaylı bilgi isterseniz sitemizdeki StrongVPN incelememizi okuyabilirsiniz.
Güvenli bir internet bağlantısı üzerinden kullanıcılarına küresel erişim imkânı sağlayan bir özel sanal ağ (VPN) uygulamasıdır.
Bu sorunun cevabı çok net: Evet. Bu uygulamayı satın alıp gönül rahatlığı ile Türkiye’de kullanabilirsiniz. Çünkü teknik açıdan bu uygulamanın Türkiye’de çalışmaması için herhangi bir sebep bulunmuyor.
Bu uygulama şu an piyasada bulunan en güvenli VPN. Dolayısıyla son derece güvenilir. Şifreleme altyapısı olarak AES-256-GCM ve 4090-bit DH anahtarına sahip olan uygulama OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IPSec/IKEv2 ve IPSec/L2TP protokolleri ile bunu gayet iyi şekilde destekliyor. Ayrıca WireGuard özelliklerini de bünyesinde bulunduruyor.
Sonuç olarak, bu uygulama kullanıcılarına askeri seviyede bir güvenlik sağlıyor.
Evet, bu bir ücretli uygulamadır. Uygulamanın ücretsiz versiyonu yoktur. Ancak bu seviyelerde bir performansa sahip olan en ucuz VPN’dir.
Ayrıca uygulama kullanıcılarına 30 günlük para iade garantisi ile ürünü deneme fırsatı da sunmaktadır. Yani tam versiyon ürünü alıp kullanımaya başlıyorsunuz ve eğer 30 gün içerisinde memnun kalmazsanız hiç koşulsuz bir şekilde paranızın tamamını iade alarak hesabınızı kapatabiliyorsunuz.
Bugün detaylı bir NordVPN incelemesi ile beraberdir. Bu yazımda her yönden yapmaya çalıştığım NordVPN incelemesi kapsamında genel olarak ürünü tanıttıktan sonra öncelikle kullanım paketleri ve fiyatlar konusunu ele aldım. Çünkü hemen hemen tüm NordVPN incelemelerinde bu ürünün en öne çıkan tarafı fiyatı oluyor.
Nord VPN incelemesinin bir sonraki kısmında Netflix, Torrent vb. en fazla merak edilen konuları ele almaya çalıştım. Ardından ürünün daha farklı kullanışlı özelliklerini anlattım.
Orta kısımda ise kullanım kolaylığı, test sonuçları ve müşteri hizmetlerini ele aldım. Nord VPN incelemesinin son kısmında ise en öne çıkan diğer ürünlerle kıyaslamak istedim.
Ben genel anlamda sizlere bu uygulamayı tavsiye ederim. Sadece uzak sunucularda bağlantı hızı konusunda bazı sıkıntılar yaşama ihtimali olsa da satın alabileceğiniz en iyi VPN’lerden biridir.
Herkese huzurlu bir dijital dünya diliyorum, hoşçakalın.