Dijital güvenliğin önemini her geçen gün artırdığı günümüzde iyi bir VPN seçmek çok daha önemli hale geldi. Ben de bu nedenle bugün, CyberGhost veya ExpressVPN alma konusunda kararsız kalan okuyucularımıza yardımcı olmak istedim. Dolayısıyla ExpressVPN vs CyberGhost arasında derinlemesine bir karşılaştırma yaptım. İşte tüm detaylarıyla ve en güncel bilgilerle ExpressVPN CyberGhost karşılaştırması.
Son güncelleme: 18 Kasım 2024
ExpressVPN | CyberGhost | |
---|---|---|
Yayınlara Erişim | Kazanan | Kaybeden |
Sunucu Ağı | Kazanan | Kaybeden |
Hız | Kazanan | Kaybeden |
Güvenlik | Berabere | Berabere |
Torrent | Kazanan | Kaybeden |
Oyun | Kazanan | Kaybeden |
Uyumluluk ve Uygulamalar | Kazanan | Kaybeden |
Gizlilik | Berabere | Berabere |
Kullanım Paketleri ve Fiyatlar | Kaybeden | Kazanan |
Müşteri Hizmetleri | Berabere | Berabere |
Hemen Deneyin | Hemen Deneyin |
Bu kısımda çok kısa şekilde iki ürünü tanıtıp sizlere özet ve genel bir CyberGhost vs ExpressVPN resmi vermek istiyorum. Çünkü en başta en genel hatlarıyla ürünlere bakmakta fayda var. Sonrasında ilerleyen bölümlerde CyberGhost veya ExpressVPN kararınızı şekillendirecek detayları kapsayacağım.
Kape Technologies tarafından ilk olarak 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. Kişisel bilgisayarlar, mobil cihazlar ya da yönlendiricilerde internet güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir VPN’dir.
Şu an piyasadaki en yaygın VPN olan bu ürün 3 milyon civarında kullanıcısına hizmet vermektedir. Hem performans hem de güvenlik anlamında çok yüksek beğeni alan ürünün genel özellikleri şunlardır:
Yukarıdaki özelliklere ait daha detaylı bilgiler için ExpressVPN İncelememizi okuyabilirsiniz.
Romanya menşeli bir teknoloji şirketi tarafından 2004 yılında geliştirilen VPN’in amacı kullanıcılarına güvenli bir internet deneyimi yaşatmaktır.
Piyasada yaygın olarak kullanılan pek çok cihazda kullanılabilen ürüne ait öne çıkan özellikler aşağıda sunulmuştur:
Yukarıdaki özelliklere ait daha detaylı bilgiler için CyberGhost İncelememizi okuyabilirsiniz.
Bu konuya ilişkin ExpressVPN CyberGhost karşılaştırmasını iki kısımda düşünebiliriz. Yani öncelikle yayına erişebiliyor mu? İkinci olarak da yayına eriştikten sonra akış kalitesi nasıl? Dolayısıyla kullanıcı açısından bu ikisi de önemli. Bu kısımda Netflix öncelikli olarak bakarsak, ExpressVPN CyberGhost’a göre daha fazla ülkenin Netflix kütüphanesine ulaşabiliyor. Ancak diğer Türkiye kanalları ve Disney+ gibi kanallar konusunda her iki uygulama da benzer kabiliyete sahip.
Ancak gerek çözünürlük gerekse ara bellek hafızası açısından yine ExpressVPN CyberGhost VPN’in önünde yer alıyor. Yani yayınlara erişim konusunda kazanan ExpressVPN oldu.
Bu konuda iki ürünün özellikleri birbirine yakın. Ancak yine de kullanıcı taleplerine göre bir özellik belirleyici oluyor: Çin’de kullanım. Öncelikle sunucu kapsamı ve sayıya bakalım; ExpressVPN sahip olduğu sunucu ağı ile daha fazla ülkeyi kapsıyor iken (94 ülkede 3.000 sunucu) CyberGhost sayıca daha fazla sunucu sayısına sahip (91 ülkede 9.738 sunucu).
Türkiye’de kullanmak isteyen kullanıcılar kapsama alanı açısından ExpressVPN veya CyberGhost seçimi yapabilirler. Yani her ikisi de rahatlıkla kullanılabilir. Yani bu konuda eşit düzeydeler.
Eğer Çin’de kullanım konusunu göz önüne alırsak CyberGhost VPN vs ExpressVPN karşılaştırmasının galibi ExpressVPN olur. Çünkü CyberGhost Çin’de kullanılamazken ExpressVPN şu an Çin’de kullanılabilecek en stabil ve istikrarlı VPN diyebiliriz.
Dolayısıyla ben bu konuda CyberGhost ve ExpressVPN’i karşılaştırdığımda ExpressVPN’i daha önde görüyorum. Yani kazanan yine ExpressVPN.
Hız konusunda ExpressVPN’in ünü herkesçe bilinmektedir. Yani bu konuda oldukça önde diyebilirim. Gelin teknik anlamda ExpressVPN vs CyberGhost VPN hız mukayesesine beraber bakalım.
Bilindiği gibi hız ile ilgili bazı önemli faktörler vardır. Kullanıcı ve sunucu arasındaki mesafe, bant genişlikleri, sunucuyu kullanan kişi sayısı vb. özellikler bağlantı hızını önemli ölçüde etkilerler.
Yapılan testlerde, CyberGhost kullanarak Japonya’daki bir sunucuya bağlanınca hız %45’lere, Avustralya sunucusuna bağlanınca ise %59’lara varan hız kayıpları yaşanmasına rağmen, ExpressVPN ile 362 Mbps altını hiç görmüyorsunuz.
Dolayısıyla hız konusunda CyberGhost veya ExpressVPN arasında karar vermeniz gerekirse hiç düşünmeden ExpressVPN diyebilirsiniz. Yani bu kısmın açık ara kazananı ExpressVPN’dir.
CyberGhost ve ExpressVPN’i güvenlik açısından karşılaştırdığımızda aşağı yukarı aynı seviyeler karşımıza çıkıyor. Yani gerek teknoloji altyapıları olsun gerekse diğer faktörler olsun kullanıcılara hemen hemen aynı seviyede bir güvenlik sağladıklarını görüyoruz.
Her iki ürün de AES-256 şifreleme teknolojisini kullanıyor. Yani şifreleme açısından bir ExpressVPN vs CyberGhost karşılaştırması yaparsak sonuç berabere.
CyberGhost OpenVPN, IKEv2 ve WireGuard gibi güçlü güvenlik protokollerine sahip. ExpressVPN de Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP gibi protokolleri bünyesinde bulunduruyor. Belki ExpressVPN biraz daha avantajlı olabilir protokoller konusunda. Çünkü özellikle Lightway protokolünün az da olsa WireGuard’a göre biraz üstün yönleri bulunmaktadır.
CyberGhost’ın reklâm ve kötü amaçlı yazılımları engelleme özelliği olmasına rağmen ExpressVPN’de bu tarz bir özellik yok. Yani bu açıdan yapılacak bir ExpressVPN vs CyberGhost karşılaştırmasında CyberGhost bir adım önde.
Bu özellik her ikisinde bulunmakta olup bu açıdan yapılacak bir ExpressVPN CyberGhost karşılaştırmasında sonuç berabere.
CyberGhost streaming yayınları için optimize edilmiş özel sunuculara sahiptir. Dolayısıyla bu konuda CyberGhost biraz daha iyi konumda.
TrustedServer özelliğinden ötürü bu kapsamda ExpressVPN CyberGhost’a göre bir adım önde.
CyberGhost ve ExpressVPN’i bu konuda karşılaştırdığımızda, bağımsız güvenliklerine tabi olan ExpressVPN’in daha önde olduğunu görüyoruz.
P2P ve Torrent uyumluluğu açısından baktığımızda her iki VPN’in de benzer özellikler gösterdiğini görebiliriz. Ancak hızın öne çıktığı bu konuda ExpressVPN sağladığı daha istikrarlı ve sağlıklı akış ile daha iyi bir seviyede. Dolayısıyla CyberGhost ve ExpressVPN arasında bir değerlednirmede Torrent konusunda ExpressVPN kazanan taraf oluyor.
CyberGhost veya ExpressVPN ya da başka bir VPN olsun, oyun diyince akla ilk gelen şey hızdır. Yani oyun konusunda hızı yüksek olan daha avantajlıdır. Ayrıca bu konuda erişim ve güvenlik de diğer önemli etmenlerdir.
Güvenlik konusunda berabere olan iki ürün arasından hız ve erişim açısından iyi olan oyun alanında da diğerine üstünlük sağlıyor. Dolayısıyla hız konusunda yaptığım ExpressVPN vs CyberGhost karşılaştırmasının galibi ExpressVPN oldu.
CyberGhost veya ExpressVPN’in uyumluluk konusunda gayet iyi olduğunu görüyoruz. Çünkü piyasadaki hemen hemen tüm cihazlarda çalışma uyumlulukları var.
Ancak uygulamalar konusunda CyberGhost bazı zaafiyetlere sahip. Şöyle ki; masaüstü uygulaması ile mobil cihazlarda kullanılan uygulamalar arasındaki uyumluluk az. Yani aralarında bayağı fark var. Bu da istenmeyen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.
Dolayısıyla CyberGhost veya ExpressVPN seçiminde eğer bu konuyu dikkate alırsak burada kazanan ExpressVPN oluyor.
Bir VPN için gizlilik konusu çok önemlidir. Çünkü VPN’lerin yapım amacı aslında gizliliktir. Çünkü internet ortamında gizlilik gelecek tehditlere karşı alınabilecek en iyi tedbirlerden biridir. Dolayısıyla bu konu oldukça önemlidir.
CyberGhost veya ExpressVPN arasında bir seçenek yapmak gerekirse, gizlilik konusunda her ikisi de aşağı yukarı aynı seviyeye sahipler. Yani bu konuda başbaşa geliyorlar. Sonuç berabere.
CyberGhost’un merkez binası Romanya’da ExpressVPN’in ise İngiltere’nin Virgin Adalarındadır. Yani her ikisi de 5,9, veya 9 Göz dışında kalan ülkelerde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu konuda iki ürün de eşit gözüküyor.
CyberGhost veya ExpressVPN, her ikisi için de sadece e-posta hesap açmak için yeterli oluyor.
CyberGhost ve ExpressVPN Bitcoin ile ödeme kabul ediyorlar.
ExpressVPN CyberGhost, her ikisi de kendisini bağımsız kuruluşlara denettiriyorlar. Yani güvenlik kalitelerini tescil ettiriyorlar.
ExpressVPN vs CyberGhost şeklinde bir değerlendirme yaptığımızda her ikisinin de mahkeme taleplerine dair kullanıcıları bilgilendirmediği görülüyor. Ancak yapılan incelemelerde ExpressVPN’in mahkeme taleplerine karşı kullanıcı gizliliğini koruduğu ifade edilmiş.
Her iki uygulamada da sıfır kayıt tutma politikası bulunmaktadır. Yani hiçbir kayıt veya işlem kaydedilmemekte ve sistemce muhafaza edilmemektedir. Dolayısıyla CyberGhost ve ExpressVPN arasında bu konuda bir mukayese yaparsak durum berabere oluyor.
Bir önceki kısımlarda da bahsettiğim gibi kullanıcılar ait hiçbir işlem, bilgi veya veri kesinlikle depolanmıyor. Firmanın kendi çalışanları dahi hiçbir bilgiye ulaşamıyor.
ExpressVPN vs CyberGhost şeklinde bir karşılaştırmayı eğer paket ve fiyatlar konusunda yaparsak CyberGhost bu konuda baskın çıkacaktır. Çünkü aslında piyasadaki en uygun VPN’lerden biridir esasında.
Zaten piyasaya göre hafif yukarıda olan ExpressVPN’in fiyatları da göz önüne alınırsa burada kazanan bariz bir şekilde CyberGhost oluyor. Ayrıca CyberGhost’un tanıdığı 45 günlük para iade politikası piyasada nadir görülen bir süredir. Çünkü, ExpressVPN de dâhil olmak üzere genellikle VPN’ler 30 günlük para iade garantisi verirler.
Müşteri hizmetleri konusunda iki ürün de gayet iyi. Yani aynı seviyede kaliteli bir hizmete sahipler. Dolayısıyla 7/24 hizmet zamanı, canlı sohbet ve e-posta desteğinin yanı sıra ayrıca geniş bir bilgi bankasına da sahipler.
Ancak her iki üründe de direkt telefonla arama özelliği yok. Sonuç olarak müşteri hizmetleri konusunda yapacağımız CyberGhost ve ExpressVPN’e ait karşılaştırmada berabere sonuç alıyoruz.
Daha detaylı bilgi için ExpressVPN Müşteri Desteği ve CyberGhost Müşteri Desteği sayfalarına başvurabilirsiniz.
Evet, bu yazımda ExpressVPN CyberGhost arasında kalıp kararını veremeyen okuyucularıma yardımcı olmaya çalıştım. CyberGhost veya ExpressVPN, hangisini kullanırsanız kullanın aslında en önemli konu sizin öncelikleriniz. Ancak ExpressVPN vs CyberGhost arasında detaylı olarak bir mukayese yapacak olursak ExpressVPN genel anlamda galip geliyor.
Dolayısıyla sadece fiyat açısından dezavantajlı gibi görünen ExpressVPN aslında verdiği hizmetle bunu hakediyor gibi görünüyor. Yani berabere oldukları konuları dışarıda tutacak olursak öne çıktığı konularla bunu telafi ediyor bence.
Herkese güvenli bir dijital dünya diliyorum, hoşçakalın.