Herkese tekrar merhabalar. Bu yazımda VPN incelemelerine devam ediyorum. Bugün sizlere Atlas VPN ile ilgili detaylı bilgiler vereceğim. Yani bu yazıyı okuyunca AtlasVPN hakkında karar sürecinizde yardımcı olacak yeterli bilgilere sahip olacaksınız. Dolayısıyla da alıp kullanacağınız VPN Atlas olabilir mi olamaz mı karar verebileceksiniz. Hadi başlayalım. Keyifli okumalar diliyorum.
Bir VPN edinerek internet kullanımınızı daha güvenli hale getirmek ve erişim alanınızı genişletmek istiyorsanız Atlas VPN sizin için ideal seçenek... Hem de piyasadaki en ideal ücretsiz versiyon özellikleri ile.
Genel Olarak VPN Atlas
AtlasVPN 2019 yılında geliştirilmiş bir sanal özel ağdır. Yani kurumsal olarak kullanıcılarına güvenli ve geniş erişim imkânlı internet sunmayı amaçlamaktadır. Diğer VPN hizmetlerine göre en öne çıkan özelliği ücretsiz versiyonunda çok cömert olan yaklaşımıdır. Kendi tabiriyle “freemium” VPN hizmeti ile herkese ulaşmayı hedeflemektedir.
Daha sonrasında 2021 yılında Nord Güvelik bünyesine geçmiştir. Böylece 6 milyon insanın şu an tercihi olmayı başarmıştır.
Saklanacak hiçbir şey olmazsa bile internette izlenebilir olmanın rahatsız edici olduğu düşüncesi ile yola çıkan marka, kullandığı AES-256 ve ChaCha20-Poly1305 şifreleme ve IPSec/IKEv2 ve WireGuard protoklleri ile özellikle her bütçeden insana güvenli internet ulaştırmayı hedef edinmiştir.
Paketler ve Fiyatlar
Uygulamanın ücretsiz versiyonunun yanında bir de Premium paketi vardır. Bunun da değişik sürelerle üç ayrı sunumu vardır. Yani aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık paketler. Dolayısıyla ne kadar uzun süreli paket alırsanız o kadar uygun fiyat sizi bekliyor.
Ücretsiz versiyonda iki önemli kısıt var. Öncelikle ücretsiz versiyon kullanırken sunucu az; ABD için sadece New York ve Los Angeles, Hollanda için de sadece bir sunucu kullanabiliyorsunuz. Ayrıca hızınız daha düşük oluyor. Ancak günlük cap değeriniz 2 GB.
VPN Atlas kullanıcısı olarak 30 günlük geri ödeme garantiniz var. Yani 30 gün içerisinde memnun kalmazsanız tüm paranızı iade alabiliyorsunuz. Böylece risksiz bir kullanım denemesi şansınız olmuş oluyor.
Ayrıca online olarak indirim kuponları bulma şansınız da var. Böylece daha uygun ödeme koşullarını yakalayabilirsiniz.
Özet Tablo
ÖZELLİK | DEĞERİ |
---|---|
Sıfır kayıt? | Evet, verileriniz ve kimliğiniz güvende |
Torrentler ile uyumlu mu? | Evet |
Netflix | US, UK, CA, DE, FR, ES, IT |
Çoklu Giriş Eklentisi | ∞ eşzamanlı bağlantı |
Kapsanan ülkeler | 45+ |
Desteklenen işletim sistemleri | Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick |
Para İade Garantisi | 30 Gün |
Protokoller | WireGuard, IKEv2/IPSec |
Trafik Verileri | Sınırsız |
Şifreleme | Güçlü: AES 256 bits |
IP Adresleri | Açıklanmıyor |
Sunucular | 750+ |
AtlasVPN Kullanımı
Genel anlamda AtlasVPN düşük bütçelere bile güvenli internet kullanımını ulaştırmak isteyen bir VPN’dir. Dolayısıyla özellikle güvenlik odaklı olsa da erişim ile ilgili de ortalama üzerinde bir hizmet sunmaktadır.
VPN Atlas ile Netflix İzleyebilir miyim?
Uygulamanın premium versiyonu ile rahatlıkla Netflix izleyebiliyorsunuz. Ancak ücretsiz versiyonu ile bunu yapamamanız tabii ki bir olumsuz puan. Dolayısıyla cevap evet ama premium paket almalısınız.
Torrent Desteği Var mı?
Buna da cevap evet. Gerçi VPN Atlas direkt olarak torrente özel yapılar sunmuyor. Ancak torrent kullanımına izin veriyor. Dolayısıyla problemsiz torrent kullanabilirsiniz.
Premium pakette hız problemi kesinlikle yaşamazsınız. Hatta belki yerel sunucunuzdan bile daha iyi olabilir. Ancak ücretsiz versiyonda bu hızı yakalayamazsınız. Ama yine de ihtiyacınızı karşılayacağını düşünüyorum.
Çin’de Kullanımı Nasıl?
Uygulama Çin için garanti vermiyor. Yani kullanabilseniz bile stabil bir bağlantı kurup muhafaza edeceğiniz konusunda net bir şey söyleyemiyorum.
Dolayısıyla ücretsiz versiyonu kurup deneyebilirsiniz. Ancak eğer Çin’de çok yoğun kullanmayı planlıyorsanız AtlasVPN alabileceğiniz en iyi VPN olmayabilir.
AtlasVPN Video Oyunları için Kullanışlı mı?
Genel olarak bu konuya cevabım evet. Çünkü eğer çok yoğun bir sunucu seçmeyecekseniz ve sunucu mesafesi çok uzak değilse (Avustralya gibi) gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yani aslında size bağlı. Konumunuza, kullanacağınız sunucuya ve yerine. Ama çok uç tercihleriniz yoksa fazla düşünmenize gerek yok.
VPN Atlas Özellikleri
Bir VPN’in en temel özelliği gizlilik ve güvenlik ile geniş kapsamlı erişim imkânıdır. Ancak bazı diğer özellikler de kullanıcılara pratik çözümler ve kullanım kolaylıkları sunduğu için bu bölümde sizlere uygulamanın öne çıkan özelliklerini ele alacağım.
Gizlilik ve Güvenlik ile İlgili Özellikler
VPN Atlas bu konuda gerçekten iyi. Önceden de belirtmiştim. Uygulama AES-256 ve ChaCha20-Poly1305 şifreleme ve IPSec/IKEv2 ve WireGuard protoklleri ile özellikle her bütçeden insana güvenli internet ulaştırmayı hedeflemektedir.
Sadece şunu söyleyebilirim ki, daha güncel protokoller kullanılabilirdi. Ama bu özellikler bile askeri seviyede bir güvenlik sunmaktadır.
AtlasVPN’in en fazla puan kaybettiği noktalardan biri bazı özelliklerinin bazı uygulamalarda geçerli olmamasıdır. Örneğin; sizi malware gibi kötü amaçlı yazılımlardan koruyan SafeBrowse özelliği var, ancak Windows uygulamasında mevcut değil. Ayrıca IP adresinizi devamlı değiştirerek sizi koruyan SafeSwap özelliği de MacOS için geçerli değil.
İki Yönlü Doğrulama özelliği olan uygulama Kill Switch konusunda iyi değil.
Bu bölümde son olarak günlük tutma ile ilgili bir noktayı aktarmak istiyorum. Uygulamayı kullanırken küçük bazı bilgilerin toplandığını da bilmenizi isterim. Yani sıfır log tutma özelliği yok.
Küresel Erişim ile İlgili Özellikler
Diğer VPN’lere bakarak kısıtlı bir erişim alanına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 37 ülkede 750 civarında sunucusu bulunmaktadır. Ayrıca ücretsiz versiyonunun ABD’de sadece New York ve Los Angeles, Hollanda’dan ise sadece bir sunucuyu kullanıma sunduğunu daha önce de belirtmiştim.
Bazı sunuculara ilk defada bağlanmak bazen mümkün olmuyor. Ancak ikinci teşebbüste kesin bağlanabiliryorsunuz. Sonuç olarak, erişim kapsamı konusunda mükemmel olmasa da yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum.
Bağlantı Hızı
AtlasVPN, WireGuard protokolü sayesinde iyi bir hız seviyesine sahip. Ancak her özelliğin her uygulamada olmadığını söyledim. Dolayısıyla bu da sadece Windows ve Android’de mevcut, MacOS ve IOS’da yok.
Oyuncular açısından da VPN Atlas yeterli bağlantı hızını sağlayacak yeterlilikte doğrusu. Ancak sunucu mesafesi arttıkça bu hız çok kısmen de olsa azalıyor. Ayrıca sunucunun yoğunlıuğuna göre de sizin bağlantı hızınız etkileniyor.
Yine şunu da söyleyebilirim ki, bağlantıda zamansız donmalar, kopmalar da yaşanmıyor. Oldukça satbil ve sağlıklı bağlantı hızlarını koruyabiliyorsunuz.
Kurulum ve Kullanım Özellikleri
Atlas VPN indir ve yükleme işlemi oldukça kolay. Bunun için buradaki linkler aracılığı ile direkt web sitesine gidip uygulamayı indirmek ve cihazınıza yüklemek. İlk olarak ücretsiz versiyonu otomatik olarak size kullandıracak AtlasVPN in premium üyeliklerinden birini seçebilirsiniz.
Genellikle kullanımı kolay bir menü sunan VPN Atlas ile ilgili negatif tek yön bazı özelliklerin bazı işletim sistem menülerinde olması bazılarının da bazı işletim sistem menülerinde olmaması.
Atlas VPN Windows İstemcisi
Evet, burada AtlasVPN Windows istemcisine biraz daha detaylı bakalım. AtlasVPN uygulamasının en kritik sıkıntısı uygulamalar ve arayüzler arasındaki özellik farklılıkları.
Arayüz
Genellikle menü ve ayarlar kısmı basit, sade ve kullanımı kolay. Ancak birkaç özellik Windows uygulamasında bulunmuyor. Örneğin; SafeBrowse ve Veri Sızıntı Takibi Windows uygulamasında yok. Safeswap ise Windows uygulamasında var ancak o da mobil uygulamalarda yok.
Ayarlar
Çoğunlukla VPN Atlas üzerinde yapmak istediğiniz ayarları yapmak kolay. Yani ihtiyacınız olan işlem için uygun seçeneği kolaylıkla bulabiliyorsunuz.
Diğer Uygulamalar
Android uygulaması diğerlerine göre daha kapsamlı ve kullanışlı. SafeBrowse ve Veri Sızıntı Takip özelliklerini görebiliyorsunuz. Ayrıca, çok güzel bir özellik olarak, bir arkadaşınızı tavsiye ederek premium kullanımınıza 1 haftalık bir süre ekleyebiliyorsunuz.
IOS ve MacOS uygulamaları genel olarak Androide benziyor. İki temel fark var diyebiliriz; birincisi raporlar, kullanım bilgileri vb. gönderebileceğiniz bir “uygulama iyileştiricisi”, ikincisi ise SafeBrowse Plus versiyonu. Bu versiyon aynı zamanda reklamları da bloklayabiliyor.
Atlas VPN Test Sonuçları
Yine daha önceden yaptığım gibi bu konuyu iki ana başlık altında değerlendireceğim.
Bağlantı Hızı Testleri
Bağlantı hızı VPN Atlas ın iyi olduğu konulardan bir tanesi. Hem streaming yayın akışları için hem de oyun için gayet yeterli hızlara sahip kullanım sunuyor. Eğer çok uzaktaki yüksek yoğunluklu bir sunucuya bağlanırsanız bu hız biraz düşüyor. Ama hız stabilitesi ve sağlığının oldukça yeterli düzeyde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
DNS Sızıntısı ve Torrent
AtlasVPN uygulamasının sergilediği DNS sızıntısı ve torrent kullanım testleri memnuniyet verici idi. Torrent özelinde hususi bir kullanım yapısı olmamasına rağmen torrent hızı ve stabilitesi de gayet iyi.
AtlasVPN Müşteri Hizmetleri Desteği
Müşteri hizmetleri desteğinin kalitesi bir kullanıcının problem yaşaması durumunda dikkate alınıp alınmaması, yaşadığı sıkıntının giderilip giderilmemesi, ilgi seviyesi, kısa zamanda ve doğru çözümlerin kendisine sunulup sunulmaması ile yakından bağlantılıdır.
VPN Atlas e-posta desteği ve web formu desteği sağlamaktadır. Ayrıca web sitesinde temel sorularınıza yanıt bulacağınız bir SSS bölümü vardır.
Atlas VPN Müşteri hizmetleri personeli oldukça ilgili ve samimi. Ayrıca bazı konularda verdikleri cevaplar gerçekten çok dürüst ve gerçekçi.
Bununla beraber AtlasVPN kullanmaya başlarsanız sık yaşanan problemler ve çözüm yolları için sosyal medyadan da takip etmenizi öneririm.
Karşılaştırmalar ve Alternatifler
İşte size en yaygın VPN’lerle yaptığım kıyaslamalar.
VPN Atlas ve ExpressVPN
- ExpressVPN‘in sunduğu uygun fiyatlara rağmen AtlasVPN yine bu konuda daha iyi.
- Ücretsiz en iyi oyun deneyimi için en iyi VPN olan Atlas VPN e karşın ExpressVPN ücretine göre sadece oyunda değil her alanda en iyi deneyimi sunuyor.
- Hem güvenlik hem de kapsama alanı açısından ExpressVPN açık ara daha iyi.
Atlas VPN ve NordVPN
- AtlasVPN sunduğu ekonomik fiyatlarıyla öne çıkarken NordVPN P2P konusunda çok iyi.
- NordVPN Çin’de güvenilir kullanım sunarken VPN Atlas bunu garanti edemiyor.
- Oyuncular için en iyi ücretsiz VPN özelliği gösteren Atlas VPN e karşın NordVPN daha yüksek hıza sahip.
- Güvenlik açısından benzer özellikler göstermelerine rağmen kapsam alanı ve sunucu sayısı bakımından NordVPN açık ara önde.
Sonuç
Evet, bu yazımda sizlere AtlasVPN ile ilgili bilgiler vererek karar sürecinizde yardımcı olmaya çalıştım. Alacağınız VPN Atlas olabilir mi olamaz mı buradaki bilgilere bakarak rahatlıkla karar verebilirsiniz.
Herkese tam güvenli ve yüksek performanslı internet kullanımı diliyorum, hoşçakalın.