Bekleyiş sonunda sona erdi. İşte benim SaferVPN incelemem. 2013’de İsrail’de bulunan bu VPN büyümeye devam ediyor. O yüzden artık sizin de bu VPN hakkında biraz daha fazla şey öğrenme zamanınız geldi! İlk olarak, gün geçtikçe SaferVPN’in kullanıcı sayısının arttığını görmek pek şaşırtıcı değil. Çünkü, en iyi VPN’lere layık olan özellikler sunuyor: Hız, şifreleme ve kendi kendine yönetilen premium sunucular bu özelliklerden birkaçı. Ancak, VPN’in İsrail’de bulunması kullanıcılarının gizliliğine saygısı hakkında birkaç şüphe uyandırabilir. Bu yüzden SaferVPN’i detaylı bir şekilde inceleyelim.
Son güncelleme: 17 Kasım 2024
SaferVPN, rahat kullanıcılar için tasarlanmış bir VPN ve gün geçtikçe gizlilikveguvenlik.com listesinde yükseliyor. Bu Safer VPN incelemesinin sonunda neden yükseldiğini kolaylıkla anlayacaksınız. Firma, İsrail konumlu, sürekli askeri tehdit altında olan bir ülke ve global gözetleme işinde ABD’nin yakın bir müttefiki. Sadece bu iki konu sorun teşkil etmeli. Ancak, kullanıcılarının çevrimiçi faaliyetlerinde çok ciddi bir kayıt tutmama politikaları var. Zaten sitelerinde çok açık bir şekilde belirtiyorlar bunu.
Dahası da, SaferVPN makul bir fiyata 30’dan fazla ülkede çekici bir performansla premium sunucular bulunduruyor. Ayrıca en popüler İngilizce konuşan ülkeler de dahil: Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya.
Son olarak, SaferVPN neredeyse tüm platformlara özel doğal uygulamalar çıkarttı ve 4 eşzamanlı bağlantı ile bu çok ilgi çekici duruyor. Yani, bir abonelik ile tüm cihazlarınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca, isterseniz akıllı telefonlarınıza VPN’i şahsen kurabilirsiniz; uygulamanın OpenVPN protokolüne izin vermesine rağmen.
Gördüğünüz gibi, 3 tane çok ucuz olan abonelik arasından seçme şansınız var. Dediğim gibi, bu marketteki en ucuz VPN’lerden biri, fiyatları NordVPN veya PureVPN’e benzer bir şekilde. O yüzden, ucuz bir VPN arıyorsanız, SaferVPN kesinlikle düşünülmesi gereken bir opsiyon. Özellikle 4 eşzamanlı bağlantı şansı olmasından dolayı. Yukarıda gördüğünüz 2 yıllık abonelik sınırlı bir süre için geçerli. O yüzden sitelerini ziyaret edip şu anda mevcut olan en iyi fırsatı almanızı öneririm.
Ek olarak, Safer VPN sadece 24 saatliğine bedava deneme sürümü sunuyor. Bu biraz kısa gelebilir… Eğer kararınızı vermek için daha fazla zamana ihtiyacınız varsa 30 günlük para iade garantisinden yararlanabilirsiniz. Böylece, servislerini 2 haftalığına deneyebilirsiniz hem de risksiz bir şekilde.
ÖZELLİK | DEĞERİ |
---|---|
Sıfır kayıt? | Evet, verileriniz ve kimliğiniz güvende |
Torrentler ile uyumlu mu? | Evet |
Netflix | US, UK, FR, CA, AU, DE |
Çoklu Giriş Eklentisi | 5 eşzamanlı bağlantı |
Kapsanan ülkeler | 50+ |
Desteklenen işletim sistemleri | Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router |
Para İade Garantisi | 30 Gün |
Protokoller | IKEv2, OpenVPN,L2TP/IPSecIKEv2, PPTP |
Trafik Verileri | Sınırsız |
Şifreleme | Güçlü: AES 256 bits |
IP Adresleri | 2.000+ |
Sunucular | 1.300+ |
Eğer VPN dünyasına yeni girdiyseniz ve yeni başlamak için SaferVPN güzel bir seçenek! Evet, burada hiç baş ağrıtacak şeyler yok: yükleme birkaç saniyede yapılıyor, birkaç dakikada bile değil. Sonra giriş yapıyorsunuz ve bağlanabilirsiniz. Bu kadar.
Tabii ki de, kapsadığı ülkeler listesine ya bayrağa tıklayarak ya da aşağıdaki düğmeye tıklayarak ulaşabilirsiniz. Söylediğim gibi ülkeleri seçebiliyorsunuz çünkü sunucu seçme listesi yok. Sadece bağlanacağınız ülkeyi seçebiliyorsunuz. Otomatik sunucu konumu özelliği ile cihazınızı en hızlı sunucuya bağlar. Ayrıca, yıldız ikonuna tıklayarak bir sunucuyu favori listenize ekleyerek listenin en üstünde görünmesini sağlayabilirsiniz. Pek görünüşlü değil ama birkaç saniye kazandırıyor!
Bunun üzerine bir paragraf yazmak zorundaydım. Ama bu birkaç SaferVPN ayarları üzerinden çabucak geçeceğiz. Genel sekmesinde, basit ayarları bulabilirsiniz: Windows açıldığında programın otomatik açılması en ilginçlerinden biri.
Sonra Protokoller sekmesi geliyor. Burada isminden de anlaşılacağı gibi protokolleri değiştirebiliyorsunuz. SaferVPN’in protokol düzenlemesi hakkında kısa bir not: Varsayılan ayar Otomatik’tir. Yani, en hızlı ve en güvenli olan VPN protokolünü seçtiğini tahmin ediyorum. Ama, benim için çoğu zaman en iyi protokol OpenVPN’dir. Diğerleri ya çok yavaş ya da yeteri kadar güvenli değil…
Eğer Amerikan Netflix’i izlemek istiyorsanız başka bir VPN seçin. Amerikan, İngiliz ve Hollanda arşivlerine ulaşmaya çalıştım ama başaramadım… Canlı sohbet ile müşteri hizmetleriyle iletişim kurmama rağmen. Yani, şu anlık Netflix engelini kaldıran bir sunucuları yok. Onlardan en azından sadece ABD arşivine ulaşmak için bir sunucu talep ettim ancak henüz bir geri dönüş almadım.
P2P protokolünü kullanarak SaferVPN ile torrent indirebilirsiniz. Ancak, P2P ve torrentle ilgili her şey için sadece bir sunucu uygun: Hollanda. Bu yüzden en yoğun saatlerde yüksek katılım ve daha kötü performans bekleyebilirsiniz. Ama en azından torrent indirmek için SaferVPN’i kullanabileceğinizi biliyorsunuz! Tabii ki de yasal torrentlerden bahsediyorum, kesinlikle…
Şimdi, SaferVPN’deki kayıt politikasından ne haber var? İyi haber, çevrimiçi faaliyetlerinizde ciddi bir KAYIT TUTMAMA politikası var. Yani, çevrimiçi yaptığınız her şey korunaklı: arama geçmişiniz, indirdiğiniz dosyalar, DNS sorgularınız ve IP adresiniz.Yetkililer sizin verilerinize ulaşma talebi ettiğinde bile SaferVPN bir şey paylaşamaz. Çünkü paylaşacak hiçbir şey yok!
Yine de, Safer VPN seansınız hakkında bilgi toplayacaktır. Dediğim gibi, giriş yapmanızın ve bağlantıyı kesmenizin, bir seansta ne kadar veri iletilmesinin, hangi VPN sunucusuna bağlı olduğunuzun ve hangi ülkeden bağlandığınızın kaydını tutuyorlar. Bunu servislerinin kalitesini arttırmak için yaptıklarını söyleseler de bence biraz fazla. Ama bunu sizin kararınıza bırakıyorum.
Herhangi bir VPN bağlantı sorununda kendinizi korumanız için SaferVPN Acil Anahtarı özelliğini sunuyor. Eğer VPN bağlantınız düşerse, Safer VPN bütün internet trafiğinizi engelliyor, VPN bağlantısı geri gelmediği sürece. Bu şekilde IP adresiniz internette gün yüzüne çıkmıyor.
Acil Anahtarını etkinleştirmenizi kesinlikle öneririm. Özellikle Safer’ı torrent indirmek için kullanıyorsanız. Çünkü bu özellik olmadan, işletim sisteminiz indirmelerinizi yeniden başlatabilir, IP adresiniz gizli olmasa bile…
SaferVPN garip bir otomatik WiFi güvenlik özelliği sunuyor. Bu özellik tüm cihazların uygulamalarında bulunuyor. Bu özellik, güvenli olmayan ortak bir WiFi’ya bağlandığınızda cihazınızı hemen bir VPN sunucusuna bağlayarak koruyor. Yani, artık güvensiz WiFi ağlarına güvenli bir şekilde bağlanabilirsiniz.
Eğer güvendiğiniz ağlar için istisna yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Örneğin, modeminiz için SaferVPN kurarsanız, bilgisayarınızda kullanmaya gerek kalmaz çünkü bilgisayarınız zaten bu modeme bağlıdır.
SaferVPN, İngiltere ve ABD sunucularında video izleme sitelerine özel ayarlanmış sunucular sunuyor. Bunlar, siz internetten video izlerken en iyi deneyimi vermesi gerekiyor. Ama, bu özellik Netflix ABD ile çalışmıyor. Ama AMC internet sitesini izlemeyi denedim ve işe yaradı!
Windows programının dışında SaferVPN bütün popüler platfromlar için uygulamalar sunuyor: Mac, Android ve iOS. Programın mobil versiyonlarının PC versiyonundan daha iyi olduğunu gördüm. Bence ExpressVPN gibi yapmalılardı: Tüm platformlarda aynı tarzda bir program.
SaferVPN test ettiğim kullanımı en kolay olan VPN’lerden biri. Bu da yeni başlayıp internette kendini korumak isteyenler için uygun. Daha deneyimli kullanıcıların da kullanabileceği gibi ayarların kısıtlılığı biraz can sıkıcı…
Video izlemek için ayarlanmış sunucular olmasına rağmen SaferVPN Netflix ile çalışmıyor. Bu sunucuların performansları yüksek çözünürlükte video izlemek için mükemmel ama Netflix’de değil…
Eğer Safer VPN’i torrent indirmek için kullanacaksanız, problem yok! Hatta onun için ayarlanmış sunucu bile var.
Son olarak, tüm platformlarda bulunan uygulamalar ve programlar ile SaferVPN’den tüm cihazlarınızda yararlanabilirsiniz.